Hárommilliárddal több jut a kkv-k munkahelyteremtésére


A jelentős igény miatt a kormány 3 milliárd forinttal megemelte a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) beruházásának támogatására az év elején 13 milliárd forinttal indított program forrását – közölte az NGM államtitkára.

A most bejelentett hárommilliárdos a többletből további 371 pályázó kaphat támogatást, amelynek köszönhetően 1600 új munkahely jöhet létre – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: a 13 milliárd forintos keretre 28 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett. A 13 milliárd forintból 1200 vállalkozás részesült támogatásban, amely révén 6 ezer új munkahely jön létre november 30-áig. 

A 13 milliárd forintos keretből nem támogatott, de jó pályázatokból tartaléklistát képeztek, ahonnan a 3 milliárd forintnyi plusz keretből 371 pályázó kap vissza nem térítendő támogatást, amely révén 1600 új munkahely létesülhet, ebből 1000 munkanélküliek részére. A 3 milliárd forintból támogatott cégek listája is a kormány.hu honlapon olvasható – tette hozzá a munkaerőpiaci és képzési államtitkár.

Czomba Sándor elmondta: a nemzeti foglalkoztatási alapból származik a 3 milliárd forint megemelt keret forrása, költségvetési hatása nincs. A foglalkoztatási alapból olyan zárolás, ami a munkahelyek teremtését gátolja, nem lesz – hangsúlyozta az államtitkár.

 

Forrás: www.hrportal.hu
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015