Diplomamentő program - A héten szerződnek a nyelvi intézmények


A Diplomamentő program képzőknek szóló ajánlati köre lezárult, az első nyelvi képzések várhatóan augusztus végén indulhatnak el a keret-megállapodások megkötését követően - közölte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezetője.

Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint 43 nyelvi képzést folytató felnőttképzési intézmény segítségével 82 helyszínen fog megvalósulni a program. A tervek szerint a programban 13 730-an vehetnek majd részt, közülük angolt 9968-an, németet 3488-an, franciát pedig 274-en tanulhatnak.

Ismertetése szerint a héten megkezdődik a keret-megállapodások megkötése a felnőttképzési intézményekkel, majd a hónap végén a tervek szerint elindulhatnak az első képzések. Ezt megelőzően valamennyi résztvevő e-mailben értesítést kap arról, hogy mikortól jelentkezhet az adott óraszámú és nyelvű képzésekre, amit a szintfelmérők megírása követ. A kiválasztott tanfolyam indulásának tervezett időpontjáról, intenzitásáról már a képzésre történő jelentkezéskor információt kap a pályázó - közölte Pákozdi Szabolcs.

A január 22-én bejelentett Diplomamentő programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Nincs korhatár és állampolgárság megkötés sem.

 

Forrás: www.hrportal.hu
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015