Fontos a fiatalokkal való párbeszéd


A kormány kiemelt célja a családalapítás támogatása, a fiatalok foglalkoztatottságának növelése, és az ifjúsági közösségek megerősítése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az Új Nemzedék Központ és az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségének konferenciáján, szerdán, Budapesten.

Schanda Tamás kiemelte: éppen ezért fontos a Kormány számára a fiatalokkal és a fiatalokkal közvetlenül találkozó szakemberekkel való folyamatos és közvetlen párbeszéd.

Az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége még 2011-ben alakult az ifjúsággal foglalkozó szakemberek ernyőszervezeteként. Szerdai konferenciájukon bemutatták a „Kell egy csapat- Ifjúságszakmai hálózatépítési projektet”, amely azért jött létre, hogy segítse az ifjúsági szakma hatékony működését. A program célja erősíteni az ifjúsági szakemberek közösségét, teret adni a fiatalokkal dolgozó szakemberek tapasztalatcseréjének, továbbá támogatni a szakmai továbbfejlődésüket.

A rendezvényen bemutatták az Új Nemzedék Program szolgáltatási portfólióját is.

(Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015