Jövő januárban indulhat a szociális életpálya


A tavaly bevezetett bérpótlékrendszer remélhetőleg az idén újabb emeléssel lesz kiegészíthető, jövő januártól pedig elindulhat a szociális dolgozók új életpályamodellje is - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken.

Czibere Károly a középsúlyos fogyatékos emberek bentlakásos intézményeként működő Liget Otthon csaknem 100 millió forintból megvalósult felújításának és bővítésének átadásakor közölte: a beruházás és az ott folyó munka egyaránt arról árulkodik, hogy Magyarország megújul. Kiemelte, egy szociális intézmény működését az jellemzi, hogy élhető, vonzó-e, a döntéshozók felelőssége, hogy ehhez minden rendelkezésre álló lehetőséget megadjanak.

A kormányzat elkötelezett a szociális szféra fejlesztése iránt - hangsúlyozta, felidézve, hogy az elmúlt években több mint 12 milliárd forint jutott fogyatékos és idős embereket gondozó bentlakásos intézmények megújítására, a következő 6 éves időszakban pedig további 5 milliárd forintot szán hasonló célokra a kabinet.

Forrás:hrportal.hu
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015