Pályázati felhívás!


Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet „Informatika a köz szolgálatában 2015” címmel. A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógéppark-juk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő elavult gépek, egyúttal az esetleg még működésben lévő Windows XP operációs rendszer korszerűbbre váltását.

Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt:www.oip.hu) kínálatából összeállított komplex számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve a Windows XP támogatásának megszűnése miatti megnövekedett igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 3000 db számítógépet magába foglaló számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét fizetendő összegek.

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők használatára is beállíthatóak (például oktatási célra, stb.)

 

A pályázók köre: Bármely, az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára:

 • Közigazgatás (polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, köztestület és intézményeik, stb.)
 • Egészségügy (kórház, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő, stb.)
 • Oktatás (köz és felsőoktatás, felnőttoktatás, stb.)
 • Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, könyvtárak, szakszervezetek, művelődési és közösségi házak, klubok, szenvedélybetegekkel foglalkozók, stb.)
 • Egyházak (vallási, hitéleti tevékenységek)

 • A fenti tevékenységek valamelyikével foglalkozó, vagy ilyen létesítményt működtető, támogató szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, gazdasági társaság, közhasznú kft., stb.)
 • BÁRMELY NON-PROFIT SZERVEZET (függetlenül tevékenységi körétől)
 • Pályázatot települési önkormányzattól és/vagy polgármesteri hivataltól kizárólag abban az eseten áll módunkban elfogadni, amennyiben a pályázatot a (kör)jegyző és/vagy polgármester aláírásával és hivatalos bélyegzőjével ellátva küldik meg. Költségvetési szervek és egyéb más, a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezet részéről a pályázat benyújtása egyben azt is jelenti, hogy a szervezet kifejezetten úgy nyilatkozik, miszerint a pályázatban szereplő eszközbeszerzés és minden hozzá kapcsolódó szolgáltatás tekintetében nem köteles a kötelező közbeszerzés lefolytatására.

  A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

  Márkás, használt asztali számítógépek kétmagos processzorral, jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 4, illetve 8 gépes szolgáltatáscsomagokra, valamint egygépes szolgáltatáscsomagra (tehát egyetlen gépet tartalmazó csomagra is) lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is.

  A felújítási szolgáltatás magában foglalja a gépek átvizsgálását, egységesítését, külső-belső takarítását, a fődarabok tesztelését, az alaplapi BIOS-elem cseréjét is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

  A gépek szoftverezettsége: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bites (Windows 10-re történő ingyenes átváltással kapcsolatban érdeklődjön munkatársainknál!) operációs rendszer (előtelepítve, beállítva, de igényelhető 32 bites, ill. Windows7 Professional 32 vagy 64 bites rendszerrel is.) Külön megvásárolva, egy Microsoft Windows 7 operációs rendszer-szoftver önmagában 25-50.000. Ft körüli összeget tesz ki. Professzionális vírusvédelemmel látjuk el a gépeket (1 éves Kaspersky Antivírus előfizetés). Továbbá a Libre Office magyar nyelvű (magas szintű Microsoft Office kompatibilitás) irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő lehetőségeken túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is.

   

   

  A számítógépes szolgáltatás-csomagok a következőket tartalmazzák:

  Hardver:

  HP, Fujitsu-Siemens, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek). Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos (2-2,5 GHz, pl.: Intel C2D E4400 vagy erősebb) processzor, 2GB DDR2 memória, 120 GB adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

  bővített számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos processzor (Core2Duo 3 GHz vagy erősebb)4GB memória, 250 GBadat-tároló, DVD olvasó található a gépekben.

  Minden számítógép új billentyűzettel és egérrel, monitor nélkül kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 1, 4, illetve 8 darabos összeállításban.

  fekvőálló480
  (A kép illusztráció)

  Szoftver:
  Mindkét csomagtípus gépei alapesetben 64 bites Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel telepítettek (kérhető 32 bites is). Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows7 Professional operációs rendszerrel is. (Windows 10-re történő ingyenes átváltással kapcsolatban érdeklődjön munkatársainknál!)Vírusvédelmet a kimagasló minőségű Kaspersky Antivírus 1 éves előfizetéssel telepített szoftvere biztosítja (további info: www.kaspersky.co.hu) Beállításra kerül rajtuk továbbá a Libre Office irodai programcsomag és néhány további hasznos program. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló aktiváló kóddal ellátott OEM matrica, és a tulajdont igazoló okirat is tartozik.

  Szolgáltatások:

  A szolgáltatáscsomag gerincét alkotó szolgáltatások: Minden a pályázatban szereplő eszköz egy éves háztól házig garanciával és extra 2 éves assistance szolgáltatással rendelkezik.

  A csomagba foglalt szolgáltatások:

  - Külső-belső tisztítás

  - Memóriateszt

  - Merevlemez részletes állapotvizsgálat

  - Merevlemez adattörlés

  - Az alaplapi BIOS elem cseréje új elemre

  - Hardver-egységesítés

  - Szoftverbeszerzés

  - Operációs rendszer + driverek telepítése

  - Egyéb szoftvertelepítés, beállítás

  - Hálózati beállítások

  - Kiszállítás

  - Összeszerelés-tesztbeüzemelés*

  - Garancia-kiterjesztés fél évről egy évre

  - Garancia kiterjesztése háztól-házig szolgáltatásra

  - Assistance szolgáltatás 2 év időtartamra

  *A 4, ill. 8 gépes csomagoknál a kiszállítás és a helyszíni összekötés (egy helyszínen) és a teszt-beüzemelés része a szolgáltatásoknak. Az egy gépes csomag(ok)nál házhozszállítást tartalmaz helyszíni összekötés, tesztbeüzemelés nélkül.

  A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert az intézmények gyakorta csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban – igény esetén – külön rendelhető a kiegészítők választásával TFT /lap/ monitor.

   

   

  Számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek

  Leírás

  4 gépes csomag

  8 gépes csomag

  A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:
  Core2Duo processzor (2-2,5 GHz),2 GB memória,120 GB HDD (Bruttó, fizetendő összeg!)

  179.000. Ft

  353.000. Ft

  A pályázó által fizetendő összeg bővített csomag esetén:
  Core2Duo+ processzor (2,8-3,2 GHz!), 4 GB memória250 GB HDD (Bruttó, fizetendő összeg!)

  232.000. Ft

  459.000. Ft

   

   

  Egy számítógépes szolgáltatási csomag (Bruttó, fizetendő végösszeg)

  Leírás

  A pályázó által fizetendő bruttó összeg

  Egy darab alap számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállítottszoftverekkel – Windows, Antivírus, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Beüzemelés nélkül.

  46.000. Ft

  Egy darab bővített számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállítottszoftverekkel – Windows, Antivírus, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Beüzemelés nélkül.

  59.000. Ft

   

  Kiegészítők

  A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda – partnerein keresztül – segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő bizonyos eszközöknek is, mint például monitor, DVD író. Ezek az eszközök nem támogatottak a pályázat által, azonban kedvező feltételekkel szerezhetőek be.

  Az alábbi táblázat a pályázati csomagokhoz külön rendelhető kiegészítőkről, például monitorokról ad áttekintést (természetesen bármilyen egyéb forrásból is beszerezhetőek a monitorok, illetve a jelenleg már meglévők is kompatibilisek, így használhatók a gépekhez!)

   

  További kiegészítők

  Kiegészítő-típus

  Ár/db

  (Bruttó, fizetendő végösszegek!)

  19” használt TFT (lapmonitor 4:3 képaránnyal!)

  19.000. Ft

  Új HD monitor (LG, ASUS, vagy hasonló UXGA felbontású 19,5” 16:9 képarány 2 év garanciával)

  27.000. Ft

  DVD író felár (DVD olvasó helyett használt DVD író a gépben az archiváláshoz, beszereléssel)

  3.200. Ft

  Windows 7 Professional operációs rendszer felár

  8.000. Ft

  Merevlemez bővítés 1000GB-ra (csere 1 db új 1TB-ra)

  12.500 Ft

   

  A feltüntetett összegek a 27% Áfát már tartalmazzák!

  Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 16 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

  A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oip.hu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt feltöltve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre.

  Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2015. április 10-ig folyamatos. A pályázat két (’A’ és ’B’) szakaszra osztott. Az ’A’ szakaszban a 2015. március 18. szerda 24:00 óráig az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második, ’B’ szakasz bírálatán a 2015. március 19-én 00 óra és 2015. április 10-én (péntek) 24 óra között az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt, továbbá az ’A’ szakasz alatt benyújtott, de ott eredménytelenül szerepelt pályázatok ismételten részt vesznek a ’B’ szakasz bírálatán is.

  Az elbírálás rendje: A pályázatok feldolgozása és a bírálat a pályázat benyújtási határidejét követő 5 munkanapon belül lezajlik. A pályázók a bírálatot követő 3 munkanapon belül értesítést kapnak az eredményről, legyen az akár pozitív, akár negatív. Azok a pályázók, akik az első bírálaton részt vettek, azonban nem nyertek, automatikusan részt vesznek a második szakasz bírálatán is. Amennyiben az első, ’A’ szakaszban kiosztható 1500 számítógépből marad, a fennmaradó gépek hozzáadódnak a ’B’ pályázati szakasz 1500 kiosztható gépéhez.

  A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázók tájékoztatása mellett – megváltoztassa, amelyről honlapján ( www.oip.hu), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

  A pályázat benyújtásának végső határideje 2015. április 10. péntek 24 óra.

  Határidőben történő feltöltésnek számít, ha az e-adatlap rendszerben kitöltésre és rögzítésre került a pályázati adatlap, és a legfeljebb 2 oldal terjedelmű ismertető feltöltése is megtörtént a megadott határidőig.

  Beküldési cím: Országos Informatikai Programiroda, 1027 Budapest, Bem József utca 6. fszt.

  A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követő 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 90 munkanapon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-beüzemelés nélkül).

  A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések a nyertes pályázókkal a bírálatot követő napokban megkezdődhetnek, és várhatóan 2015. március 24-től a gépek kiszállítása is megkezdődik (az ’A’ szakaszban eredményesen szereplőknek).

  Fizetési feltételek: A pályázat benyújtása díjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj. A nyertes pályázók a csomagokért fizetendő összeget választásuk szerint három módon teljesíthetik:

 • A gépek átvételekor készpénzben. Tehát az egyeztetést követően, a megbeszélt napon a kiszállítás és teszt-beüzemelés megtörténtekor, miután mindent rendben találtak, a számla és egyéb iratok ellenében, készpénzben átadják a kiszállítást végző munkatársnak a fizetendő összeget. Egygépes csomag esetén (nincs helyszíni összekötés és tesztbeüzemelés) a kiszállítást végző személynek (OIP munkatárs, vagy futár) utánvétes jelleggel, készpénzben átadják a fizetendő összeget (a csomag ilyenkor is tartalmazza a számlát és egyéb iratokat).

 • A gépek átvételekor Banki utalással. Tehát az egyeztetést követően, a megbeszélt napon a kiszállítás és teszt-beüzemelés megtörténtekor, miután mindent rendben találtak, a számla és egyéb iratok ellenében, elektronikus banki utalással elindítják a fizetést, melyről a banki igazolást kinyomtatva és aláírva átadják a kiszállítást végző munkatársnak. Ez a metódus egygépes számítógépes szolgáltatáscsomag esetén nem választható.

 • Banki utalással előre utalás formájában. Amennyiben nem megoldható sem a készpénzes, sem az átvételkori azonnali banki utalás, akkor lehetőség van díjbekérő (Pro Forma) számla ellenében a kiszállítást megelőzően teljesíteni a fizetést. Ebben az esetben a gépek átadására csak a fizetendő összeg bankszámlára való megérkezését követően kerülhet sor.

 • Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál – egy pontrendszer alapján – elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre.

  A pontrendszerben legfeljebb 100 pontot lehet elérni, a fő szempontok: minél több ember számára váljon hasznossá a fejlesztés (max. 60 pont), felhasználási célterület (max. 20 pont), rászorultság (max. 10 pont), közhasznúsági szint (max. 10 pont), továbbá pluszpontokat érhet a szöveges pályázati anyag formai és tartalmi értékelése (max. 10 pont).

  Szükséges mindezért a pályázat szöveges részében meghatározni azt a kört, amely számára hasznos és fontos a leendő gépek működése. Ennek elmulasztása nem kizáró ok, azonban hátrányt jelenthet a bírálatnál. Természetesen hagyományos irodai feladatok elvégzésére is be lehet nyújtani a pályázatot. A fenti elsődleges szempontokon túl, a bírálat során a NON-PROFIT szervezetek pályázatai előnyt élveznek a profitorientáltakéval szemben.

  A bírálatot a programfelelős és az általa kijelölt pályázati kapcsolattartó(k) közösen végzik a fenti formai és tartalmi szempontok alapján.

  További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-1/ 633-3828
  felnőttképzési
  engedélyezési szám:
  E-001244/2015