A foglalkoztatásra koncentrál majd a következő nagy ifjúságkutatás


A 2016-ban esedékes, négyévente sorra kerülő nagy ifjúságkutatás középpontjában a fiatalok életét meghatározó kérdések állnak, melyek közül az egyik legfontosabb téma az ifjúsági foglalkoztatás - közölte Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum (ISZEF) ülésén.

A két éve alakult szervezet az eddigi hét tematikus munkacsoportja mellé, nyolcadikként felállítja a foglalkoztatással foglalkozó munkacsoportot, amelyet Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár vezet majd.

Novák Katalin emlékeztetett, az ISZEF azért jött létre, hogy koordinálja a kormányzat minden szakpolitikájának részét képező ifjúságügyi intézkedéseket. Emellett fontos, hogy a fiatalok is elmondhassák véleményüket. Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a jelenleg is zajló Rólad szól programsorozat, amelynek részeként 19 magyarországi és 5 határon túli helyszínen lépnek kapcsolatba a fiatalokkal - fűzte hozzá.

Az államtitkár szerint a fiatalok véleménye egyebek mellett a 2014-2020 között esedékes uniós források hatékony felhasználása érdekében is kiemelten fontos. A fórum ülése az államtitkár felszólalását követően zárt ajtók mögött folytatódott. 
 

(MTI)
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015