Navracsics: Az oktatás gazdaságpolitikai kérdés


Megkerülhetetlen kérdés az európai oktatás helyzete a válság hosszú távú leküzdésében - jelentette ki Navracsics Tibor a Joint Venture Szövetség (JVSZ) rendezvényén, Budapesten. Európa versenyelőnyeinek megtartásához, vagy növeléséhez le kell számolni azzal a nézettel, ami gazdaságpolitikai helyett szociális kérdésként áll az oktatáshoz.

Navracsics Tibor az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa elmondta: a leghamarabb jövő évben induló befektetési csomag két kiemelt területe az infrastrukturális fejlesztések, illetve az oktatás, felnőttképzés magasabb szintre való emelése. 

A csütörtöki üzleti reggelin Navracsics Tibor beszámolt a Jean-Claude Juncker vezette új Bizottság munkájának első féléves eredményeiről.

Mint elmondta, a jelenlegi Bizottság munkáját egy egyre erősebben jelentkező reformigény előzte meg. Európának azzal kellett szembesülnie, hogy a nagy, összefüggő gazdasági területek közül gyakorlatilag egyetlenként nem volt képes kikeveredni a válságból, így eddigi megfáradt rutinból kilépve kellett alapvetően átgondolni működését és lehetőségeit.

Éppen ezért – folytatta Navracsics Tibor - a Juncker-bizottság jelszavai is alapvetően az EU gazdasági helyzetére reagálnak, a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés, a befektetések megteremtése, segítése az elsődleges célpontok.

 

Forrás : hrportal.hu
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015