Lezajlott a VII. Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Salgótarjánban


Sikeresen lezajlott 2015. június 10-én az Országos KID Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete által közösen szervezett „A hátrányos helyzetű kistérségek munkaerő-piaci lehetőségei” című VII. Munkaerő-piaci Műhely Konferencia a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Dísztermében.

Az Országos KID Egyesület 2008 óta minden évben megrendezi az országos “Munkaerő-piaci Műhely Konferenciát”, melynek témája mindig valamely aktuális, fiatalokat is érintő gondolatkörben mozog. A VII. Konferencia célja a hátrányos helyzetű kistérségek munkaerő-piaci lehetőségeinek áttekintése, konkrét módszertani eszközök, lehetőségek bemutatása, továbbá az, hogy a humán szolgáltatások területén tevékenykedő civil és állami szervezetek, valamint cégek számára teret adjunk a találkozására, szakmai egyeztetésekre.

A konferencia résztvevőit Dóra Ottó, Salgótarján Polgármestere köszöntötte. Beszédében a munkahelyteremtéssel és a foglalkoztatottsággal összefüggésben hangsúlyozta a városba tervezett felsőfokú szakképzés és a felsőfokú képzés indítását, mely helyben képzett munkaerőt jelenthet Salgótarján vállalkozásainak.

Ezt követően Ruszkai Zsolta Nemzetgazdasági Minisztérium tervezési referense a munkaerőpiaci programok támogatásáról és ösztönzéséről tájékoztatta a hallgatóságot a 2020-ig tartó időszakra vonatkozóan.

Majd Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályvezetője számolt be az Ifjúsági Garancia Programról. 

Salgótarján szociális célú rehabilitációja – Acélgyár-Városközpont Program bemutatása következett Borók Sándor Péter, a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete alelnökének tolmácsolásában. 

Prókai Orsolya, a Revita Alapítvány munkatársa a A KRAFT projekt keretében létrehozott „KEY-módszer”-t mutatta be a jelenlévőknek. A KRAFT projekt eredményeként létrehozott KEY módszer tíz olyan kulcskompetenciával foglalkozik, amelyek mind a munkavállalók, mind a munkaadók számára meghatározóak. A gyakorlatorientált módszer alkalmazásával a képzésekkel, munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtásával, készség- és kompetenciafejlesztéssel foglalkozó civil szervezetek szolgáltatási kapacitásai bővülnek, így munkájuk hatékonysága is növekszik. A módszertani anyag letölthető honlapunkról is magyar, angol és német nyelven az alábbi oldalon: http://okide.hu/index.php?kozep=modulok/letoltes/kiteszlet.php&mit=5

Balla Ildikó elnök asszony előadásában, szervezetünk az Országos KID Egyesület munkássága, és a felelőssége, lehetőségei a munkaerő-piacon is bemutatásra kerültek.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon színvonalas szakmai rendezvénynek lehettek részesei a jelenlévők, és ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni, hogy elfogadta a meghívásunkat.
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015