Ezek a legnépszerűbb ipari OKJ-s képzések


Az egyik intézményél elérhető több mint negyven ipari OKJ-s képzés közül a jelentkezők túlnyomó része a gépész és a gépkezelő képzéseket választotta - áll a portálunknak eljuttatott sajtóanyagban.

A Perfekt Zrt. 2015 első féléves adatai alapján a legnépszerűbb az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő volt, második helyen pedig a targoncavezető tanfolyam végzett. Az év során folyamatosan emelkedett a targoncavezetőnek jelentkezők száma, ami annak köszönhető, hogy 2015. december 31-ig érvényesek a régi típusú jogosítványok, és a hatósági jogosítvány frissítésével együtt sok vállalatnál egyúttal a szakképzésre is elküldték a munkavállalókat.
 

A gépkezelői szakmák favorizálása jól mutatja, hogy továbbra is nagy az igény a termelő szektort segítő szakképesítésekre. A kereskedelem területe is igen népszerű azonban, amit a gázcseretelep-kezelő képzés harmadik helye erősít meg, amelyhez például a PB-gázpalackok megrendelése, átvétele, tárolása és értékesítése tartozik. A toplista ötödik helyén ismét a gépészet területéhez tartozó tanfolyam található, mégpedig a nyomástartóedény-gépész.

A 2015-ös adatok összesítéséből kiderül, hogy legnagyobb arányban a 35-44 év közötti férfiak vesznek részt a képzéseken, főként vállalati jelentkezések keretében. A korábbi évekkel összehasonlított adatokból az is jól látható, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbbek az ipari képzések - áll a közleményben.

 

www.hrportal.hu
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015