Elindult az Erasmus+ által támogatott Respond to your NEETs! elnevezésű projektünk


Az Országos KID Egyesület 2 fő magyar résztvevőt keres Respond to your NEETs! elnevezésű tréningjére! A tréning ifjúsággal foglalkozó szakemberek részére kerül megrendezésre. A projekt az Erasmus+ (http://www.eplusifjusag.hu/) támogatásával valósul meg!

Időpont: 2016. 04. 18 – 23.

Szervező: Országos KID Egyesület

Helyszín: Debrecen

Munkanyelv: Angol (társalgási szintű nyelvtudás szükséges)

Érkezés napja: 2016.04.17

Hazaút napja: 2016.04.24

Téma: A fiatal munkanélküliség egy meghatározó probléma az Európai Unió országaiban, ennek hatására Európa 2020 fiatalokra vonatkozó Stratégiában is nagy szerepet játszik a probléma megoldása, a fiatalok helyzetének javítása. Európai szinten a társadalom 12,4%-a NEET fiatal, azaz nem tanuló nem dolgozó fiatal. Sokuknak rendkívül alacsony az iskolai végzettsége. Továbbá sokan közülük bevándorlók, vagy hátrányos helyzetű rétegekből valók. A hosszú távú munkanélküliség, és a korai iskolaelhagyás csökkenti az álláskeresés, munkaerőpiacon történő elhelyezkedés iránti motivációt, gazdasági és szociális hátrányokkal, kirekesztéssel, marginalizációval járhat. Az EU országaiból származó partnerekkel való egyeztetés a NEET jelenségéről, és az ifjúságpolitika lehetőségeiről a fiatal munkanélküliséget érintő kérdésekben lehetővé teszi, hogy az ezzel járó kihívást és felelősséget nemzetközi szinten vállalhassuk, így megvitatva, fejlesztve és hirdetve a probléma megoldásának, csökkentésének módjait, megosztva egymás között a témához kapcsolódó jó gyakorlatokat.

Résztvevő országok: Németország, Ausztria, Litvánia, Románia, Írország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Észtország, Bulgária, Görögország, Magyarország

Jelentkezés módja:

A jelentkezési lap kitöltésével: https://drive.google.com/file/d/0B9cD0N5JvGaYcnZYRkRTZUdHaGs/view?usp=sharing

A kitöltött jelentkezési lapot kérjük eljuttatni aláírva, az orszagoskidegyesulet@gmail.com címre.

Jelentkezési határidő: 2016. március 10. 12:00 h

Egyéb információ kérhető:

E-mail: orszagoskidegyesulet@gmail.com,

Tel: 06-52-597-110












felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015