"Jövőformáló" akciónap Koppánmonostorban


A KEMÖ Móra Ferenc Általános Iskola, Szakiskola, Spec. Szakiskola és Készségfejlesztő Spec. Szakiskola diákjai vendégeskedtek 2016. március 21-én a koppánmonostori Mag-házban. Országos KID Egyesület NCTA-2015-10974-D kódszámú Jövőfomáló projektje keretében játékos feladatokban vettek részt a fiatalok.

Interaktív bemelegítő játékkal kezdtünk. A japán foci mindenki tetszését elnyerte.

Amerikából jöttem mesterségem címere játékkal ráhangolódtunk a délután témájára. Mindennapi használati tárgyaink bemutatásával a hozzájuk kapcsolódó szakmákból gyűjtöttek minél többet össze a fiatalok.

Fontos feladatunknak érezzük az érzékenyítést. Ennek keretében akadálypályát építettünk, amit mankó használatával kellet teljesíteni. A bátrabb jelentkezők kipróbálhatták a halmozott fogyatékosságot is szemüket bekötve, mankót használva egy csörgő segítségével teljesítették a feladatot.

Talán a legnagyobb sikere a csörgőlabdázásnak volt, élvezték a játékot. Így bemutathattuk nem látóként is lehet vidáman élni.

Búcsúzóul repülőgép szerencsétlenséget szenvedtek. Az előre meghatározott sérülésekkel, fogyatékosságokkal nehezen boldogulva közösen ki kellet jutniuk a roncsból. Az összes feladat közül ez bizonyult a legnehezebbnek. 
Gyorsan eltelt a délutánunk, máskor is szívesen látjuk a fiatalokat.

 

Forrás:http://www.eletteregyesulet.hu/
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015