Ha alig várod, hogy a felvételi után letöltsd egyetemed applikációját, tudjuk, mi kell neked


Számos hazai egyetem és főiskola törekszik, hogy megkönnyítse a hallgatói életét az intézményi ügyintézésben, a kurzusokról és oktatókról feltöltött információkkal lássák el őket. A tanulás mellett többen arra is ügyeltek, hogy kikapcsolódási lehetősége is legyen a hallgatóknak.

Az ELTE egységes applikációval még nem rukkolt elő. A Természettudományi Kar és a Társadalomtudományi Kar egy közös applikációval segíti a hallgatóit, hogy minden fontos információjuk meglegyen a tanrendjükhöz illeszkedően, a termekről és oktatókról egyaránt. Ennél többet nyújt, bár elsősorban a pszichológus hallgatóknak a PPK applikációja, amely nem csak a tanévhez kapcsoló információkkal szolgál, hanem környező éttermekről és kikapcsolódási lehetőségekről is tájékozódhattok. Az említett két alkalmazás legkésőbb a tanév elején frissül, így általában megbízható információkat kaphattok.

Szegeden külön fejlesztéssel készült egy programozó azt ETR tanulmányi rendszer használatára, bár már nem sokáig lesz funkciója használni, ugyanis az egyetem a Neptun jövőbeli használatáról határozott. Egy hagyományos bejelentkezés után minden fontos funkciót elérsz az okostelefonoddal, így a vizsgajelentkezésnél nem feltétlen kell egy számítógép előtt gubasztanod. Egyedül az Általános Orvostudományi kar rendelkezik saját, tantervhez kapcsolódó applikációval.

Kezdő hallgatóknak jön jól egy épületfelismerő app, így pontosan megtudhatod, hogy jó helyen jársz-e az egyetemen. Bár Szegeden nehéz eltévedni, de a belvárosi egyetem és a külvárosi albérlet távolságának éjszakai leküzdésében jól jöhetnek a tanév kezdetén amenetrendi információk is.

 

Debrecenben kifejezetten a gólyák számára készült a gólyatábori applikáció, amelyen karspecifikusan keresheted ki a tábori programok részleteit - vélhetően az idei tábor információval frissül augusztusban a program. Külön hasznos funkciója, hogy egyenesen kapcsolatba léphetsz bármikor a szervezőkkel.

Ennél is hasznosabb az egyetem saját applikációja, amely minden kar hallgatója számárahasznos információkkal lát el a Neptun tanulmányi rendszertől kezdve a menetrendeken át az egyetemi kártya nyújtotta kedvezményekig.

A Pécsi Tudományegyetem központi applikációja a debrecenihez hasonlóan minden karról tájékoztatást ad, megtalálhatóak a legfrissebb egyetemi hírek is, de az egyetemi bulikról is tájékozódhatsz, valamint a naptáradba is szervezheted. Talán a legátláthatóbb applikációt a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói használhatják, ráadásul a tanulmányi információk mellett valóban van lehetőség különböző ügyintézésre is - ha nem is mindenre.

 

Forrás:eduline.hu
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015