A Nemzeti Ifjúsági Tanács első Szabadegyetemén jártunk


Az Országos KID Egyesület is részt vett a Nemzeti Ifjúsági Tanács / National Youth Council of Hungary 2016. szeptember 15-18. között, Felsőörsön megrendezett első Szabadegyetemé

A Szabadegyetem során előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, valamint tematikus szekciókon való részvétel formájában volt mód a tudás, és a készségek fejlesztésére.

Az első kerekasztal-beszélgetésén Novák Katalin, az EMMI család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, valamint Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára vitatták meg a hazai ifjúságpolitika horizontális együttműködési lehetőségeit. A beszélgetést követően stratégiai partnerségi megállapodást kötött a NIT és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Majd a második napon Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős európai biztossal beszélgethettek az érdeklődők.

A Szabadegyetem harmadik napján, Schöpflin György európai parlamenti képviselő, valamint Marco Grdosic, az Európa Tanács Ifjúsági Tanácsadó Testületének elnöke is részt vett.

A záró estén, kerekasztal-beszélgetés formájában arról beszélgettünk a hazai politikai pártok ifjúsági tagozatainak képviselőivel, hogy hogyan látják a fiatalok helyzetét és jövőjét itthon.

Igazán tartalmas rendezvény volt, legközelebb is ott leszünk! 

 

 

:)   

 

 

 

 

 

 

 
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015