A „KEY to your Future” projekt általános bemutatása


Projekt megvalósítási ideje: 2016.02.01-2017.01.31. Projekt támogatója: Nemzetközi Visegrádi Alap A Projekt Főpályázója: Országos KID Egyesület

Az Országos KID Egyesület 2005-ben alakult, azzal a céllal, hogy a civil szervezetek szerepvállalását erősítse a fiatalok és felnőttek számára nyújtott komplex, integrált és differenciált programok megvalósításában, ezáltal elősegíteni a munkanélküliek, elsősorban a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítását, társadalmi beilleszkedését.

Projektünk fő célja:Az ifjúság munkanélküliségének csökkentése, élethelyzetük javítása, jövőjük megalapozása, ezáltal társadalmi és szociális biztonságuk elősegítse. A fiatalokat a munkanélküliség egyaránt sújtja Magyarországon és a Visegrádi Négyek területén, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy egy olyan célcsoporttal foglalkozzunk, ahol mind a négy országban pozitív változást érhetünk el.

Ebből az okból kiindulva nyújtottuk be 2016-ban „Key to your Future” elnevezésű pályázatunkat a Nemzetközi Visegrádi Alaphoz, és vettük fel a kapcsolatot későbbi partnereinkkel. Az együttműködés során megismertettük velük az Országos KID Egyesület egy korábbi programjában kidolgozott „KEY” módszertant, melynek átfogó célja, hogy javítsa a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő emberek munkavállalási esélyeit.  Ezáltal egy olyan közös tudással gazdagodott mindegyik partnerszervezetünk, amely adaptálható lesz a mindennapi tevékenységeikbe.

A "KEY" – módszernek a 2015-év során elkészítettük egy „rapid” változatát, mely a „KULCS-KÉP Rapid” elnevezést kapta. Ennek a módszertannak a bemutatása, és kipróbálása is megtörtént a közös workshopok során, mely a projekt megvalósulását követően egy közös módszerré vált, ezzel egyedivé téve együttműködésünket és a későbbi közös munkavégzésünket.
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015