Key To Your Future tréning megvalósulása Prágában


Az utolsó külföldi workshopunkat Prágában, a Youth Incuded Partnerszervezetünknél valósítottuk meg. A csehországi szervezet 2016. augusztus 9-11-ig fogadta szakembereinket. A Key To Your Future projektünk az utolsó helyszínen is nagy sikert aratott. A szakemberek érdeklődéssel fogadták ezt az új, kreatív képzési módszert.

A képzés során használt Lego, Fa és Kreatív kofferek rövid bemutatása:

-LEGO®-koffer sajátossága: Nagy számú, apró LEGO®-elemekből pontos, részletes útmutatás alapján házépítés, illetve sorozatgyártás

Cél: A LEGO®-koffer felhasználásával a kapcsolódó feladatleírásoknak megfelelő tevékenységek lebonyolítása közben a kulcskompetenciák megfigyelése és a megfigyelések rögzítése.

-Fa-koffer sajátossága: Kis számú, különböző méretű, lyukakkal ellátott MDF lapokból egy darab ház felépítése, sorozatgyártás előkészítése.

Cél: A Fa-koffer felhasználásával a kapcsolódó feladatleírásnak megfelelő tevékenységek lebonyolítása közben a kulcskompetenciák megfigyelése és a megfigyelések rögzítése

- Kreatív-koffer sajátossága: Különleges, szokatlan anyagokból saját házak építése szabadon, minimális instrukció alapján; az elkészített házakból város építése; egy kiválasztott saját házhoz kapcsolódó prezentáció.

Cél: A Kreatív-koffer felhasználásával a kapcsolódó feladatleírásoknak megfelelő tevékenységek lebonyolítása közben a kulcskompetenciák megfigyelése és a megfigyelések rögzítése.

A kofferek segítségével elsősorban a következő kérdésekre koncentrálnak a résztvevők: Milyen stratégiát követtünk eddig és milyet fogunk ezután?  Milyen szerepek jelentek meg a csoportban és ki milyen szerepet vállal ezután?

Az általunk megtartott workshopok után a partnerszervezeteink saját országaikban próbálták ki a módszert fiatalok, diákok, önkéntesek bevonásával.  

 

Képek itt:

https://www.facebook.com/pg/OrszagosKidEgyesuletNationalKidAssociation/photos/?tab=album&album_id=1263707367056183
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015