Key To Your Future workshop megvalósulása Wroclawban


Semper Avanti Workshop (Opole Voivodeship, Centrum Dialogu Obywatelskiego, Lengyelország) A lengyel Partnerszervezetünk workshopján résztvevők az EVS program kapcsán érdekelt fiatalok, valamint ifjúságsegítők és ifjúsági szervezetek munkatársai voltak.

Néhányan a résztvevők közül pozitív értelemben meglepődtek azon, hogy komolyabb önértékelésbe kezdett képességeivel és a jövőjével kapcsolatban. Más résztvevők arról számoltak be, hogy nem tudtak 100%-osan azonosulni feladatukkal (abban a csoportban, ahol ezek a személyek voltak, 4 fős volt a csapat, a játék ideje pedig – kényszerűségből - rövidebb volt.)

Összességében elmondható, hogy a résztvevők érdekesnek és hasznosnak találták a gyakorlatokat.

A tapasztalat az volt, hogy a  házépítő szimulációt másfél órára kellett lerövidíteni, illetve a kulcskompetenciáról szóló magyarázat lengyel fordításban történt. Mindkét csoport a Gabi – koffert és a Kreatív – koffert használva épített házat. Az idő rövidsége miatt a Faház – készlet nem került be a gyakorlatba.

Javaslata volt a workshopal kapcsolatban a szervezetnek, hogy a  kulcskompetenciákról szóló magyarázatot érdemes lenne  lefordítani és leegyszerűsíteni, dinamikusabbá tenni, hogy érthető legyen különböző típusú közönség számára. Ha a résztvevők nem ismerik egymást, nehezebbé teheti a tagok számára a feladatukkal való azonosulást.

 

Képek itt:

https://facebook.com/pg/OrszagosKidEgyesuletNationalKidAssociation/photos/?tab=album&album_id=1263710967055823
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015