Key To Your Future projekt Zárórendezvénye Debrecenben


A Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott Key To Your Future projektünk zárórendezvénye 2017 január 31.-én került megrendezésre. A rendezvény keretein belül projektor segítségével részletes bemutatásra került a projektünk. A gyakorlatba is próbáltunk betekintést engedni, így a „KEY” rapid anyagokat kipróbálhatták az érkező vendégek.

Projektünk fő célja, az ifjúság munkanélküliségének csökkentése, élethelyzetük javítása, jövőjük megalapozása, ezáltal társadalmi és szociális biztonságuk elősegítse. A projekt teljesen időtartama alatt megismertük  Partnerszervezeteinket, tevékenységi köreiket, illetve jó gyakorlataikat, hogyan viszonyulnak a fiatalokhoz, milyen segítséget nyújtanak számukra, hogy sikeresebben el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.  Az Országos KID Egyesület egy korábbi programjában kidolgozta a "KULCS-KÉP" módszert, melynek átfogó célja, hogy javítsa a munkaerő-piacon hátrányos helyzetben lévő emberek munkavállalási esélyeit. A módszert sikeresen tudtuk átadni a Partnerszervezeteink számára.

Az eredményeket és a megvalósulását tartalmazó "Booklet" is bemutattuk, amelyet a rendezvény végén a résztevők meg is kaptak. A eseményen más szervezetektől érkező  szakemberek vettek részt, és ismerhették meg közelebbről a projektünket, valamint a Visegrádi  Alap pályázati lehetőségit.

A projekt lezárta után a továbbiakban fontosnak tartjuk, hogy programunk és módszerünk folyamatosan jelen legyen a szervezetek és fiatalok életében, hiszen ennek segítségével tudjuk csökkenteni a társadalomban kialakult magas munkanélküliséget a fiatalok körében . Projekt lezárást követően továbbra is szorosan együttműködünk partnerszervezeteinkkel és további szervezetekkel vesszük fel a kapcsolatot, hogy minél több fiatalokkal foglalkozó szervezethez, szakemberhez eljusson a "KULCS-KÉP" -módszer.

 

Képek itt:

facebook.com/pg/OrszagosKidEgyesuletNationalKidAssociation/photos/?tab=album&album_id=1263716043721982
felnőttképzési
engedélyezési szám:
E-001244/2015